Grote voetbalspelers Messi en Ronaldo uitgelicht

Blog Grote voetbalspelers Messi en Ronaldo uitgelicht

Ronaldo en Messi zijn de twee bekendste voetbalspelers van de wereld op dit moment. Messi is bekend van FC Barcelona en Ronaldo die bij Juventus speelde. Beide profvoetballers maken in 2021 bekend dat ze van club gaan veranderen.

Lionel Messi

Lionel Messi komt uit Argentinië en begon zijn voetbalcarrière bij FC Barcelona waar hij op zijn dertiende al een contract tekende. Ook speelt hij bij het nationale team van Argentinië. Op zijn zestiende speelde hij voor het eerst mee in een wedstrijd van Barcelona. Waarmee hij ook in record verbrak als jongste speler die scoorde. Messi heeft ontzettend veel prijzen op z’n naam staan. Zo is hij twaalf keer voetballer van Argentinië geworden, elf keer beste aanvaller in de Primera Division en tien keer beste speler van de Primera Division. En zo zijn er nog tientallen andere prijzen die hij op zijn naam heeft staan. Zijn hele carrière speelde hij bij FC Barcelona, tot 10 augustus 2021 toen maakt hij de overstap naar Paris Saint-Germain. Zijn contract is nu tot 2023. Op 29 augustus maakte hij zijn eerste debuut, de wedstrijd eindigde 2-0. Helaas geen doelpunt van Messi.

Cristiano Ronaldo

Niet alleen Lionel Messi maakte dit jaar een overstap maar ook grote voetbalspeler Cristiano Ronaldo. Ronaldo komt uit Portugal en speelt dan ook bij de nationale club van Portugal. Op zestienjarige leeftijd begon hij bij Sportieve CP. Daarna speelde hij van 2003 tot 2007 bij Manchester United. Na Manchester maakte hij de overstap naar Real Madrid. In 2018 maakte hij de overstap naar Juventus en als dat nog niet genoeg clubs waren maakte hij op 27 augustus 2021 bekend dat hij teruggaat naar zijn oude club, Manchester United. Ook Ronaldo heeft tientallen prijzen gewonnen, zo is hij bijvoorbeeld veertien keer FIFA FIFApRO11, dertien keer UEFA-team of the year en zo heeft hij nog veel meer prijzen.

Recente berichten