Redenen om een huisdier te nemen

Blog Redenen om een huisdier te nemen

We hebben bijna allemaal wel van die dagen dat je de hele dag op de bank hangt of dat je niet zo lekker in je vel zit waardoor je niet vooruit te branden bent. Het klinkt misschien raar maar om meerdere redenen kan een huisdier nemen hiermee helpen.

Geeft ritme

Of je nou moet werken, of je hebt een lekker dagje vrij: Je routine blijft. Jouw huisdier wil en moet op bepaalde momenten aandacht, eten of een wandelingetje maken. Zo’n routine is erg goed voor je huisdier, maar het kan je ook rust geven in het dagelijks leven. De klusjes zijn niet altijd even leuk maar de vreugde van je dier maakt je ook weer vrolijker.

Zorgt voor beweging

Doordat je die routine elke dag moet doen ben je in beweging. Wil je echt dagelijks meer beweging dan is een hond natuurlijk perfect. Honden moeten meerdere keren per dag worden uitgelaten waardoor je verplicht wel een wandelingetje moet maken.

Gezellig

Je bent nooit alleen. Huisdieren houden meestal ook wel van aandacht en komen zelfs wel eens lekker bij je liggen voor een dikke knuffel. Je hoeft je dus nooit alleen te voelen! Naast dat ze lekker knuffelen zijn het ook hele leuke energieke dieren waar je vaak genoeg om kan lachen.

Spelen

Naast dat je er om kan lachen en mee kan knuffelen kan je natuurlijk met ze spelen. Vooral kittens en puppy’s zijn superspeels. En het verschilt natuurlijk per dier maar de meesten houden wel van wat kunstjes of spelletjes. 

Recente berichten