Prinses Alexia op school in Wales

Blog Prinses Alexia op school in Wales

Prinses Alexia van zestien jaar zit niet meer in Nederland op school maar in Wales. Ze zat voor deze school gewoon in Nederland, Wassenaar op de openbare basisschool Bloemcampschool. Daarna zat ze op de middelbare school Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Maar nu zit onze prinses dus in Wales op school. Het is niet zomaar een school het is namelijk in een kasteel uit de elfde eeuw. De school heet United World College of The Atlantic, het is een internationale kostschool. Leerlingen van over de hele wereld gaan ernaartoe. Alexia is niet de enige die uit een koninklijk gezin komt. Kroonprins Leonor uit Spanje en de Belgische Kroonprinses Elisabeth haalde vorig jaar haar diploma. En ook Willem Alexander is naar deze school geweest. De school ligt erg afgelegen.

Waarom?

Er is nooit bekend gemaakt waarom Alexia naar deze school gaat. Wel gaan de geruchten rond dat ze het doet voor haar privacy. Hier in Nederland weet iedereen natuurlijk wie ze is en dat vindt ze niet altijd even leuk. Als ze in Wales naar school gaat is ze minder bekent en valt het minder op.

Leven buiten school

Naast dat ze er naar school gaat, gaat ze ook vrijwilligerswerk doen in Wales. Samen met drie klasgenoten gaat ze in een kamer wonen, en er wordt samen gegeten met alle andere studenten. Net als op Nederlandse scholen heeft ze een introductieweek. Ook kan ze uit verschillende pakketten kiezen zoals, wetenschap, kunst, taal en literatuur.

Recente berichten